Malý Vrabčák
  • Úvodní stránka
  • Kategorie
    • Cestování
      • Kavárničky
      • Restaurace
      • Výlety
    • Filmy & seriály
    • Knížky
    • Kosmetika
    • Motivace
    • Outfity
    • Povídání
    • Recepty
    • Rady a tipy
      • DIY
  • O mně
Malý Vrabčák

lifestyle blog

  • Úvodní stránka
  • Kategorie
    • Cestování
      • Kavárničky
      • Restaurace
      • Výlety
    • Filmy & seriály
    • Knížky
    • Kosmetika
    • Motivace
    • Outfity
    • Povídání
    • Recepty
    • Rady a tipy
      • DIY
  • O mně
Recepty

Domácí rohlí(č)ky

M. 21/06/2021
M. 21/06/2021

Zdravím,

zkoušela jsem péct rohlíky a musím říct, že jsou fakt skvělý! Přijde mi, že vydrží čerstvější i déle než rohlíky kupované v obchodě. Jsou i malinko hutnější mi přijde.

Recept

Suroviny:

  • 400g hladké mouky
  • 100g špaldové mouky
  • 300ml vlažného mléka
  • 60g oleje
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1/2 lžičky cukru
  • sůl

Postup:

Droždí dáme do menší misky, posypeme cukrem, rozšťoucháme vidličkou a zalijeme 1/3 vlažného mléka. Necháme 10 minut zpěnit kvásek.

Smícháme zbylé suroviny + kvásek. Můžete jej vložit do hnětacího robota. Já se to hnětla rukama (jako za starých časů!). Těsto by mělo být hebké a téměř nelepivé.

Těsto vložíme do mísy vytřené olejem a zakryjeme fólií nebo kuchyňskou utěrkou. Při pokojové teplotě necháme kynout cca 45 minut.

No, na internetu naleznete spousta chytáku, jak vytvořit rohlíky. 😀 Přiznám se, že mně to asi úplně nevyšlo a pak už jsem to dělala, jak jsem chtěla. Takže jsem těsto rozválela a snažila se vyřezat trojúhelníčky. Poté jsem od nejširší strany trojúhelníku rolovala až po tu nejužší. Bude to vypadat jako malé croissantíky.

Rohlíčky jsem nechala ještě kynout na plechu 20 minut. Pečeme v troubě při 190 stupních.

Nejprve 10, poté je pomažeme vodou se solí (100ml vody a lžíce soli). Obrátíme plech a pečeme dalších 10 minut.

Jestli někdo bude rohlíčky zkoušet, určitě mi pošlete výsledky! <3

Přeji krásné pondělí, M.

2 Komentáře
0
FacebookTwitterPinterestLinkedin
M.

předchozí příspěvek
Láska prochází žaludkem
další příspěvek
Cvrlikání – o životě

Také se vám může líbit

Jablečný koláč s chia semínky a drobenkou

07/12/2020

Zanechte komentář Zrušit odpověď

Uložte mé jméno, e-mail a web do tohoto prohlížeče pro příští komentář.

2 Komentáře

Eli 23/06/2021 - 11:16

Domácí rohlíčky znám od babičky a chutnají fakt božsky! 😍 Tak třeba vyzkoušíme tvůj recept!!

Odpověď
Journey to experience 22/06/2021 - 17:52

Ty vypadají dobře, povedly se ti! Když jsme byli všichni v karanténě a docházelo nám pečivo, také jsem pekla rohlíky a musím říct, že mi chutnaly víc než z obchodu 😅. Pekla jsem je podle Kačky (smoothcoking) a byly vynikající!

Odpověď

O mně

O mně

Zdravíčko!

Jmenuji se Michaela, většinou mi všichni říkají Míša, ale nebráním se nějakým cool bombastickým přezdívkám. Zbožňuju, když nemusím nikam spěchat, snažím se dělat věci tak, jak zrovna cítím. Jsem fanoušek fantasy knih, anime, pěstování rostlinek a spirituality. Moc ráda tvořím, píši a fotím, i když si v tom přijdu jako amatér. Ale cvičení dělá mistra, že? 💜 Pro případnou spolupráci mě můžete kontaktovat níže.

Kontakt

Instagram Pinterest Email
Červen 2021
Po Út St Čt Pá So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Kvě   Čvc »
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Zpět na začátek